WFH: nieuwe gewoontes nodig voor tanden poetsen, bewegen, opletten

Werkkamer

Sinds COVID-19 mij aan huis kluisterde zit ik de hele dag achter een scherm. Drie schermen eigenlijk: twee laptops en een groter scherm.

Ik merk sinds die tijd dat ik makkelijk zaken laat versloffen die niet direct met werk te maken hebben.

Ik vergeet mijn tanden te poetsen. Voorheen poetste ik mijn tanden voor het verlaten van het huis, en voor het naar bed gaan. Omdat ik het huis niet meer verlaat, schiet het tanden poetsen ‘s ochtend er nogal eens bij in. Ik moet een nieuwe gewoonte inslijpen om ‘s ochtends mijn tanden te poetsen. Ik probeer nu: voordat ik aan het werk ga, moet ik mijn tanden gepoetst hebben.

Voor COVID-19 fietste ik naar de trein, wandelde een stukje naar mijn werk. Die beweging is weg. Er zijn dagen dat ik maar 375 stappen loop. Dat is krankzinnig, natuurlijk. Dus ik moet een gewoonte ontwikkelen die me meer laat bewegen. In het weekend wandel ik natuurlijk wel redelijke afstanden, en ik doe aan fitness, dus ik zorg wel voor mijn lichaam, maar het kan beter.

Ik zit de hele dag op een kamer van 3 bij 3,5 meter. Ik kijk naar een scherm. Dat is mijn wereld. Ik zie niks meer. Dat voelt niet goed. Rob Walker helpt met zijn blog The Art of Noticing. Meer opletten is ook een noodzakelijk gewoonte. Ik maak elke dag een foto. Dat dwingt ook tot kijken. Zelfs al is het slecht inn mijn eigen 3×3,5 kamertje.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.