Paul Theroux – Millroy de Tovenaar

millroy de tovenaar

Waarom ik niet door Millroy de Tovenaar van Paul Theroux heen kom (terwijl ik zijn reisboeken fantastisch vind).  Is deze roman representatief voor de andere romans van Theroux?

Zijn reisboeken van Theroux verslind ik. De Zuilen van Hercules, De Tao van het Reizen, Het Drijvende Koninkrijk, The Great Railway Bazaar, The Old Patagonian Express, Riding The Iron Rooster (ik gooi de Nederlandse en Engelse titels lui door elkaar) stuk voor stuk geweldige boeken. Maar deze roman was niet om doorheen te komen, en al die tijd vroeg ik me af waarom dat zo was.

Ik heb het toch echt geprobeerd, maar het lukte gewoon niet. Is het een saai boek? Niet eens, denk ik, maar het verhaal boeide me eigenlijk geen moment. Gebeurtenissen volgen elkaar in behoorlijk tempo op. Soms zelfs met het absurdisme dat ik in Murakami zo verslavend vind (een volgende keer). Maar het verhaal pakte me niet, er is geen cliffhanger, het is humor zonder pijn, het lijkt nergens heen te gaan (terwijl ik dat in Murakami juist weer zo aantrekkelijk vind), het lezen sleept zich voort, ik kijk uit het raam, ik wil afmaken wat ik ben beginnen maar het staat me tegen.

Ik heb het opgegeven. Ik hou het er maar op dat het een kwestie van smaak is.

Lees in plaats hiervan Haruki Murakami – Luister naar de wind. Of de reisboeken van Paul Theroux.

18 augustus 2018

Van Dog House Hotel, Abingdon bij Oxford naar Llangadoc. Bed & Breakfast bij boer midden tussen de heuvels van Wales. Poepaardige mensen.

Boer Terry heeft alleen nog vleeskoeien. Schapen werd hem te veel werk. Hij heeft twee kunstheupen. Heel mooi uitzicht over de heuvels.

In een lokaal kerkje mooi licht.

Volledige onafhankelijkheid: Anything You Want

dereksivers-anythingyouwant-318x450

Derek Sivers schreef Anything You Want. He tells us about his life as founder of CDBaby, one of the first online record stores.

Hij vertelt ons over zijn leven als oprichter van CDBaby, een van de eerste online platenwinkels.

Sivers heeft een grote behoefte aan onafhankelijkheid. Eigenlijk wil hij zijn bedrijf, dat toch al per ongeluk is begonnen, niet laten groeien. Laat zien dat zaken leuk kunnen zijn, maar als je hem zijn eigen koers laat varen in plaats van die van jou, dan word je waarschijnlijk ongelukkig met dat proces.

Hij pleit voor “genoeg” voor geluk. Of beter gezegd, waar is je weg in geluk in het bedrijfsleven. Wat wil je en net zo belangrijk: wat niet. Het runnen van een groot bedrijf dat groeit vanuit je kleine handjevol medewerkers is misschien niet leuk en maakt je ongelukkig.

Maak uw eigen weg vrij. Geef geen reet om wat anderen denken. Choose Yourself….