22 april 2018 – late post

Grab naar Kuala Lumpur.

Het museum van de nationale bank Bank Negara Malaysia is gevestigd naar het hoofdkantoor van de centrale bank, in een groene, afgelegen deel van de stad op een heuvel. Mijn rugzak wordt bij de ingang geïnspecteerd, op wapens denk ik. Voorlopig ben ik de enige bezoeker en nemen ze alle tijd. Er zit een hele crew met personeel.

Weer een prachtige wenteltrap, net als gisteren in het National Museum for Visual Arts. Ook hier, net als in dat andere museum gisteren, gesloten tentoonstellingsruimtes. Op de bovenste verdieping schilderijen, grafiek, batik. Op de andere verdiepingen tentoonstellingen over de bank en het geld van Maleisië. Modern ingerichte tentsolotellingsruimtes.

Bij het verlaten van het museum wordt mijn rugzak weer gecontroleerd. Ook moet ik voor het verlaten van het gebouw bij de balie het gastenboek tekenen.

O ja, daar zijn ze gek op in Maleisië, registraties. Bij heel veel gelegenheden wordt bijgehouden wie naar binnengaat en wie naar buiten, inclusief tijden, voor en achternamen, bedrijfsnamen, laptopnummers en merken,  kentekennummers, paspoortnummers, rijbewijsnummers, parafen en handtekeningen.

Ik loop nu door de stad, neem foto’s. Ik kom op een kort stukje door buurten van Indiërs, Maleisiërs, mensen uit Bangladesh (hoe noem je die), en Chinezen. En vast nog meer maar dan kan ik ze niet uit elkaar houden.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.