Ans Westra bij {Suite} Westra museum in Wellington

Een vriend raadde me aan Ans Westra eens te bekijken, toen ik hem vertelde dat we naar Nieuw-Zeeland zouden gaan. Ans Westra is een Nederlandse die in 1957 naar Nieuw-Zeeland verhuisde. Ze is een documentair fotograaf.

In Wellington is een galerie, met de naam {Suite}, die haar werk exposeert en verkoopt. De eigenaar beheert haar archief.

Gisteren bezocht ik de galerie, een kleine ruimte in Wellington’s bekende Cuba Street. Ik sprak kort met de eigenaar, die me op wonderlijke wijze voordat ik een woord had gesproken identificeerde als Nederlander. Hele aardige vent.

Ik de galerie hing ook werk in kleur van Ans Westra dat ik niet kende. Erg goed ook. Ik kocht het boek Our Future van Ans Westra, met uitsluitend werk in kleur.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.