Boekhouden: van Gnucash naar EasyZZP en Yukiworks

Toen ik pas begon met mijn bedrijf deed ik zelf de boekhouding. In het begin was dat eenvoudig. Ik gebruikte het open source tool GnuCash

Ik moest mezelf een beetje trainen in de principes van het dubbel boekhouden, en in het opzetten van een structuur in GnuCash, maar daarna was e.e.a. prima bij te sloffen. Gnucash is goed gedocumenterd. Het heeft niet een heel elegante interface maar er is goed mee te werken. Bovendien krijg je er een goed inzicht in de inkomsten- en uitgavenstromen van je bedrijfje door.

Op een gegeven moment werden de uitgaven en inkomsten wat omvangrijker, en heb ik gezocht naar hulp. Ik vond EasyZZP, een bedrijfje dat de boekhouding voor je overneemt voor een alleszins redelijk bedrag. EasyZZP maakt gebruik van Yukiworks als (online) boekhoudpakket.

Yukiworks is redelijk makkelijk te doorgronden software, hoewel je er als EasyZZP klant niet alle ins en outs van hoeft te kennen.  Yuki integreert met je bank waardoor je bij voorbeeld al je zakelijke transacties automatisch in Yuki kunt importeren. Er is ook een integratie met Op een gegeven moement werden de uitgaven en inkomsten wat omvangrijker, en heb ik gezocht naar hulp. Ik vond EasyZZP, een bedrijfje dat de boekhouding voor je overneemt voor een alleszins redelijk bedrag. EasyZZP maakt gebruik van Yuki als (online) boekhoudpakket. Dat is redelijk makkelijk te doorgronden software, hoewel je er als EasyZZP klant niet alle ins en outs van hoeft te kennen. Voor een alleszins redelijk bedrag verzorgt Yuki de boekhouding en de belastingaangifte.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.