De week van 25 oktober 2021

Lezend

Bij mijn favoriete boekhandel De Eerste Bergensche Boekhandel kocht ik Mijn Lieve Gunsteling van Marieke Lucas Rijneveld. Ik had nog niet eerder iets gelezen van Marieke Lucas. Mijn eerste indruk was: wow wat een literaire krachtpatserij: een boek met ballen. Later lees ik over Marieke Lucas dat ze non-binair is en dan vind ik mijn gedachte erg flauw maar schrijf hem toch op omdat hij echt was.

American Geography van Matt Black is een van de beste fotoboeken die ik dit jaar heb gezien, samen met Bertien van Manen’s Archive.

Gezien

Al jaren geleden gelezen, nu de film The Circle gezien. Vlakke film. Eggers heeft een vervolg nu in de boekhandel liggen: The Every. Op de verlanglijst. Heel actueel nu Facebook zich omdoopt to Meta en ons gaat assisteren: “Most of all, we need to help build ecosystems so that more people have a stake in the future and can benefit not just as consumers but as creators.” God sta ons bij.

Mooi

Na Kevin Kelly’s 68 Bits of Unsollicited Advice nog 99 Additional Bits of Unsolicited Advice.

Kijkend

Op Netflix vond mijn egaa de geweldige serie over de tweede wereldoorlog: Greatest Events of WWII in Colour. In colour betekent dat de zwart-wit beelden fantastisch goed zijn in gekleurd.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.