De week

Gezien

Van de week Se7en gezien (via Netflix), voor de tweede keer. Donkere, geweldige film.

BIGART Zaandam bezocht. Mooie tentoonstelling in het lekkende gebouw op het Hembrugterrein. Hoogtepunt voor mij: de immens grote potloodtekeningen van Femke Gerestein. Langs gelopen bij ArtZaanstad. Ook altijd leuk. Veel gave schilderijen in opslag. O.a. Jan Cremer en Corneille. Wat is het rek met label “Catawiki”?

We bingen de serie Equinox op Netflix. Mooi gemaakte, vervreemdende serie.

Tools

Ik hou van 1 apparaat voor 1 functie. Een iPhone doet alles voor je. Maar een oude iPhone kan je nog prima hergebruiken. Ik heb een oude iPhone 5 op mijn nachtkastje liggen om ‘s nachts podcasts te kunnen luisteren (ik gebruik de Overcast app). Een andere oude iPhone 5 van een van de kids gebruik ik om Spotify te streamen naar mijn Dali Hub. Kan ik gewoon weglopen met de iPhone in mijn broekzak zonder dat de berbinding met de soundhub wordt verbroken.

Aan de andere kant wordt ik gek van de troep om de TV heen: DVD-speler (ja echt, wij hebben nog een paar planken met DVD’s), Nintendo Switch, soundbar, Apple TV, Chromecast, KPN box. De wirwar van draden is zo beroerd dat ik toch de iPhone erbij pak om de apps te streamen naar het TV scherm (behalve de Nintendo Switch).

Ik gebruik de JustWatch app om te kijken of en waar mijn favoriete films gestreamd of gehuurd kunnen worden. Alles diensten die ik ken worden er in gesupport: Apple TV, KPN TV, Amazon, Netflix, Videoland, Disney Plus. Ideale app.

Gelezen

Bit Rot van Douglas Coupland uitgelezen. Heel leuk boek met een combinatie van essays en verhalen. De essays zijn veelal verfrissende cultuurfilosofische analyses van onze moderne pop-cultuur. Beste verhaal: Temp; krankzinnig goed.

DWB van September. Special thema Psychiatrie. Gaaf geïllustreerd door Maarten Otten.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.