Navelstaren: over bloggen

Hoe bloggen andere bloggers? Daar was ik naar op zoek. Een ontzettend productieve blogger die al heel lang actief is, is Cory Doctorow. Ik vond dit artikel van hem, genaam The Memex Method. De Memex (Memory Extender) is feitelijk een enorme makkelijk doorzoekbare gegevensbank. Doctorow ziet zijn blog als zijn Memex.

Het artikel bescrhijft meer zijn blogging filosofie dan zijn methode.

Zijn blog is zijn geheugen. Doctorow schrijft hoe makkelijk het was zijn WordPress site te exporteren en mee te nemen toen hij van baan veranderde, en deze voor zijn eigen gebruik opnieuw in te richten. Ik heb hetzelfde ook gedaan, zij het niet omdat ik van baan veranderde maar opdat ik van gedachten veranderde. Een aantal van de oudere entries in deze blog komen uit verschillende andere blogs die ik ooit gestart was.

Ook fijn om te lezen, hij schrijft het vaker, dat hij ook vindt dat je niet blogt om een platform (platworm) te bouwen of erger, een brand. in plaats daarvan schrijf je wat je wilt lezen, en daarmee trek je een publiek aan dat datzelfee ook graag leest.

But for blog readers, the process is inverted: bloggers publish (everything that seems significant to them) and then readers select (which of those publications are worthy of their interests).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.