Oudkarspel / Heerhugowaard

Gisteren liep ik een fotowandeling bij Oudkarspel, of Heerhugowaard – als je er op let kom je er steeds meer achter dat google maps het eigenlijk ook niet precies weet. Ik parkeerde bij de brug van de provinciale weg over het kanaal dat volgens google Kanaal Alkmaar Kolhorn heet. Dat zullen we dan toch maar geloven.

Hier heerst de prut in deze tijd van het jaar en ruikt het naar rottende kool. De velden liggen vol plassen.

Ik volg Waarddijk Noord. Bij een pittoreske autosloperij neem ik even de tijd voor een paar foto’s. Het dek van de steiger is glad en ik moet oppassen dat ik niet in het water lazer.

Verderop passeren een zwerver met een volle rugzak en ik elkaar. Hij ontwijkt mijn blijk. Even later verdwijnt hij van de dijk. Ik heb een vermoeden waar hij een slaapplaats heeft gevonden.

De eigenaresse van de stal Samaika stopt voor me en we maken een praatje. Ze zoekt tussen de 8500 foto’s op haar telefoon een paar hele mooie foto’s van zonsondergangen op deze plek. Ik verwijs haar naar noordhollandfoto.nl.

Ik loop terug naar de auto. Een huis met een ladder tegen het dak en en een schuur van het zeildoek van een kermis. Ook hier wordt FvD gestemd. Jammer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.