Van Sukhothai naar Chiang Mai 1 augustus 2017

  • Bericht auteur:

Het hotel is nu erg leeg. We ontbijten in het restaurant, niet meer in de grote zaal.
We pakken de boel bij elkaar en worden door een auto van het hotel naar de busterminal gebracht. Hier kopen we bustickets naar Chiang Mai. 189 Baht. Niet zo’n VIP bus als vanuit Ayutthaya naar Sukhothai, maar prima.


De bus stopt in een kleine plaatsje om de passagiers de gelegenheid te geven voor een sanitair bezoek. Sanitair mag het nauwelijks genoemd worden. Een heel vies hurktoilet in een krakkemikkig schuurtje achter het gebouw van de busterminal.
Het landschap verandert van vlakke rijstvelden in heuvelachtig naar bergachtig terrein met dichte begroeiing. De bus kronkelt langzaam omhoog lang de helling met haarspeldbochten.
Na het generate week een vlakte. Hierin ligt Chiang Mai. Nog een paar stops en we zijn er eindelijk.
Bij de busterminal hangt een zwerm taxichauffeurs rond die ons bespringen. Een taxi is hier een kruising tussen een tuktuk en een busje. . Op een Isuzu met laadbak is een huif met bankjes als op een tuktuk gebouwd.
De taxi rommelt zich door het dichte verkeer naar de stad. Ook in de oude stad veel opstoppingen.


De hotelkamers zijn ok. Ruim, maar een beetje basaal.
Eind van de middag lopen we door een paar straten. Op zoek naar een restaurantje. Het is hectisch-toeristisch in de warme straten. Veel Nederlanders, Chinezen, Fransen en Spanjaarden. Hier en daar een Japanner.
In de Tempel vlakbij is een Boeddhistisch ritueel aan de gang.

https://www.youtube.com/watch?v=ddqqDLTCz4o

Na het eten verkennen we de omgeving van het hotel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.