Verloreneind

  • Post author:

Mijn werkweek begon deze week om 8 uur op zondagochtend. Daarom gaf ik mezelf vrij deze vrijdagmiddag om een rondje te lopen.

Ik begin bij Spijkerboor aan de noordelijke kant van het Noordhollandsch Kanaal, in de West-Beemster. Ik loop driekwart rondje om het Fort bij Spijkerboor. Ik kijk even bij de ingang van het fort, maar het hek is gesloten. Ik loop terug, over een klein bruggetje linksaf het weiland in. De route van Wandelnetwerknoordholland gaat loopt langs een rechte sloot door het weiland. Zo kaarsrecht als het alleen in de Beemster kan.

Fort bij Spijkerboor

Aan het eind van het pad precies negentig graden rechtsom richting het Noordhollandsch Kanaal. Eerst een stukje over de verharde Wormerweg, daarna gaat deze over in een pad over een dijk. Bij het Noordhollandsch Kanaal rechtsaf de Zuiddijk op, terug richting het Fort bij Spijkerboor.

Verloreneind
Verloreneind

Mijn reiger staat in het weiland, groet chagrijnig en vliegt op. Een sportvisser ligt in zijn zwembroek op een stretcher te slapen bij zijn hengels. Onderaan de dijk bij de Zuiddijk is een boer aan het frezen. Hij wordt begeleid door een enorme ploeg meeuwen die de omgewoelde grond als archeologen onderzoeken.

Bij het choatische haventje is een straatje met de naam Verloreneind. Een stel jongens hebben hun rubber bootje aangelegd bij de brug en springen van de brug in het water.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.