Gisteren van Thurso naar Sconser op Isle of Skye. Een lange rit dwars door de hoge landen.
We besluiten de noordkust te nemen tot Tongue en dan naar beneden via Lairg, Dingwall en dan oversteken naar de Isle of Skye.
De rit langs de kust ten westen van Thurso is mooi en ruig. Vrijwel alles is vanaf Thurso eenbaans dus je moet tegemoetkomend verkeer regelmatig bij de passeerplaatsen voor laten gaan.
Bij Tongue slaan we af de hoogvlakte op, de ruige heuvels in. Schitterende vergezichten over meren tussen de bergen.
Pas een kwartier voor Sconser begint het te regenen.
Het hotel ligt aan zee en kijkt uit op het eiland Raasay. We worden verwelkomd door de eigenaresse die ons door de authentieke dining, bar en sitting room leidt. Het ziet er geweldig uit.
Het hotel verzorgt ook het diner. Het is super – heilbot en heek. Cranachan als dessert. De king of Scottish deserts…
Cranachan (Scottish Gaelic: Crannachan pronounced [ˈkʰɾan̪ˠəxan]) is a traditional Scottish dessert. It was originally a celebration of harvest,[1] made following the raspberry harvest in August. The dessert of cream and fresh seasonal raspberries is bolstered by Scottish oats and whisky.
wikipedia